It always seems impossible until it’s done

13 september 2021

– Nelson Mandela

Consultanshe is begin dit jaar gestart. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder. Ons consultancybureau heeft een vliegende start gemaakt. Hoog tijd om even pas op de plaats te maken, terug te blikken en vooruit te kijken. Want we hebben nog volop ambities om Consultanshe groter te maken. Maar vooral: om nog veel meer vrouwen te inspireren. We willen elkaar empoweren en verbinding met elkaar leggen.

Oprichters Chantrelle Mac Donald en Suhayla Kural kijken terug op de start van Consultanshe en vertellen meer over de plannen voor de toekomst.

 

Netwerk opbouwen

“Wij bouwen aan een groot vrouwennetwerk”, vertelt Suhayla. “Vrouwen met ambitieuze carrièreplannen die zich daarnaast willen inzetten voor meer diversiteit op de werkvloer.” Sinds de start heeft het consultancybureau grote stappen gezet. De naam Consultanshe is geland en opdrachtgevers en kandidaten weten het bureau te vinden. “Ik wil al jaren de stap voor mezelf maken, maar durfde nooit. Dankzij Suhayla heb ik eindelijk deze stap gezet. Dit is mijn droom die uitkomt. En als dan blijkt dat we in zo een korte tijd al zoveel mensen hebben weten te binden, bevestigt maar weer eens dat hieraan veel behoefte is”, licht Chantrelle toe. Nu is het tijd om door te pakken: “Hoewel we ons aanvankelijk wilden richten op de energiebranche, dienden zich al vrij snel andere markten aan en willen we ook daar een bijdrage leveren”, verklaart Suhayla.

 

Kennis delen

Netwerkbijeenkomsten organiseren staat hoog op de agenda van Consultanshe. “Zo zorgen we ervoor dat ambitieuze vrouwen kennis met elkaar kunnen delen en hun eigen netwerk verder uitbreiden”, vertelt Chantrelle. “Elkaar helpen, weten te vinden en dingen gunnen. Een voorbeeld voor elkaar zijn en ons grote doel verder uitdragen: we willen veel meer vrouwen op invloedrijke posities in het bedrijfsleven zien.”

 

Vrouwen aan de top

Slechts 15% van de topfuncties bij de grootste 500 bedrijven in Nederland wordt op dit moment vervuld door vrouwen. Dat is een schrikbarend laag percentage. Meer diversiteit aan de top vinden wij belangrijk. “Het zou mooi zijn als wij in de toekomst eigenlijk niet meer nodig zijn”, licht Suhayla toe. Chantrelle vult aan: “Als we laten zien dat het kan, elkaar inspireren en meer vrouwen op voorbeeldfuncties zien, dan heeft dat ook invloed op vrouwen die nog op een ander punt in hun carrière zitten. Consultanshe is wat dat betreft een middel om een groter doel te bereiken.” Wij spreken dagelijks inspirerende vrouwen. Daarvan ga je meer teruglezen op onze site.

 

Kennismaken

De komende maanden wil het consultancybureau met nog veel meer vrouwen kennismaken. Sta je open voor nieuwe opdrachten, wil jij je netwerk uitbreiden en bijdragen aan meer diversiteit aan de top? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer!

 

 

 < Terug naar overzicht