Consultanshe lanceert website op Internationale Vrouwendag

8 maart 2021

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. In veel landen is deze dag zelfs een officiële feestdag. Niet geheel toevallig hebben wij deze dag uitgekozen om de website van Consultanshe te lanceren. Wij zijn voorvechters van meer vrouwen in het bedrijfsleven. Het thema van Internationale Vrouwendag 2021 is ‘Invloed met Impact’Op welke manier kunnen vrouwen op een positieve manier invloed uitoefenen? Wij geloven dat er nog veel terrein te winnen is voor vrouwen in het bedrijfsleven. Veel topfuncties worden nog te weinig door vrouwen bekleed. Het is tijd dat daar verandering in komt!

 

Meer vrouwen in topfuncties

Je zou misschien denken dat vrouwen in Nederland behoorlijk geëmancipeerd zijn. Toch is er nog steeds een groot verschil tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Vrouwen werken veel vaker parttime en het salaris van mannen ligt gemiddeld een stuk hoger. Het huidige kabinet wil dat topfuncties gelijkmatig verdeeld worden over mannen en vrouwen. Daarom moeten grotere bedrijven zich houden aan een wettelijk streefcijfer. Zij moeten minstens 30% vrouwen en minstens 30% mannen in hun Raad van Bestuur of Raad van Commissarissen hebben.

 

Internationale Vrouwendag is nodig

We zijn er dus nog lang niet wanneer het om de arbeidsparticipatie van vrouwen op de werkvloer gaat. Een aantal interessante cijfers die laten zien waarom deze dag nog steeds hard nodig is:

  • Nederland staat op de 38e plaats in het ‘Global Gap Report’: een ranglijst die aangeeft hoe het met de gelijkheid van mannen en vrouwen in een land is gesteld. IJsland neemt de eerste plek in.
  • Uit onderzoek van Plan International blijkt dat jonge meisjes ambitieus zijn, maar er vaak al van overtuigd zijn dat ze minder kans maken op belangrijke (leidinggevende) posities.
  • In 2019 was 12 procent van de Nederlandse bestuurders vrouw.
  • Nederlandse vrouwen werken het minst fulltime van Europa. In geen enkel ander land werken zo weinig vrouwen fulltime. Daardoor verslechteren de kansen van vrouwen op de arbeidsmarkt. In Nederland werken jonge, hoogopgeleide vrouwen voornamelijk deeltijd: maar 40 procent heeft een fulltime baan. In andere Europese landen ligt dat gemiddelde een stuk hoger: 80 procent.
  • Direct na de verkiezingen van 2017 maakten 54 vrouwen deel uit van de Tweede Kamer (36 procent). Ruim een derde van de volksvertegenwoordiging representeerde ruim de helft van het volk. Tussentijdse wisselingen sindsdien brachten geen verbetering: op 1 januari 2021 zaten er 49 vrouwen in de Kamer: bij een totaal van toen 149 Kamerleden is dat ongeveer 31 procent.

 

Dit is Consultanshe

Wij inspireren bedrijven om efficiënter en effectiever te werken en geven een andere kijk op complexe vraagstukken. Onze vrouwelijke kandidaten hebben verschillende achtergronden die op de werkvloer zorgen voor een flinke dosis inspiratie. Dat leidt al snel tot nieuwe inzichten en successen. Door de juiste match te maken tussen ambitieuze vrouwen en opdrachten en/of projecten zorgen we ervoor dat onze klanten meer resultaat behalen. Wij geloven dat een goed diversiteitsbeleid binnen organisaties zorgt voor meer creativiteit, inspiratie en slimme oplossingen. Daar maken wij ons hard voor.

 

Neem contact met ons op

 

 < Terug naar overzicht